UsiA bLog MeGaT

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, 14 January 2014

Terkejut Bila Buka Media Sosial

Assalammualaikum,
ME sekadar nak respon pada satu isu ni,
tapi tak pasti la betul atau tidak...

semalam bila ME buka akaun FB dgn Twitter ME,
terperanjat pula bila isu sayur ni hangat diperkatakan,
sampai trending untuk satu minggu,
ketinggalan rupanya ME ni,
walaupun PC depan mata,
masih jugak ketinggalan...

ME rasa semua tahu sayur apa yang trending sekarang ni kan?
jawapan dia sayur KANGKUNG!!!
mulanya ME rasa macam tak penting,
tapi bila ME google,
rupanya pemimpin negara kita,
mencadangkan rakyatnya bersyukur sebab harga sayur KANGKUNG turun,,

ME tak rasa itu logik,
untuk seorang pemimpin negara,
bangga dan menyuruh rakyat memuji kerajaan,
sebab???
sebab harga sayur KANGKUNG turun???

Tolonglah,
kat tepi jalan pun rakyat boleh dapat...
rakyat hanya mahukan harga barang-barang keperluan lain,
seperti gula,beras,minyak kenderaan dan minyak masak terus berpatutan,
ini semakin hari semakin naik harganya..

Sekarang ni,
ME perasan bila keluar nak pergi kemana-mana,
ME selalu tersekat dalam JAMMED YANG SEMAKIN NAZAK!!!
 dah la harga minyak naik,
gaji masih lagi takat tu...

Beliau sering menyatakan negara kita semakin maju,
tapi kenapa pendapatan rakyat masih di takuk lama...

ME sebenarnya tak nak cakap pasal politik,
tapi bila isu ni semakin hari, semakin bertambah teruk,
ME terpanggil untuk berkata tentangnya.
ME harap, selepas ini rakyat MALAYSIA,
mampu berfikir secara matang...

ASSALAMMUALAIKUM...

8 comments:

haida othman said...

syabas adikku ME!!!;-) bangga n hepi ni..even akk tak ada FB n TWITTER segala benda tu, tapi dah tau isu ni..itulah pasal, kita ni rakyat disuruh bersyukurcoz of kangkung?!Kat kampung pun boleh dapat free!kat kedah ni, kat tempat akk, 1 ikat=RM1 je kut..kita as rakyat nak disuruh makan kangkung tapi diaorang?Huh!

megat eyrulez said...

Tula pasalnya,
elok2 ME xnk ambil pusing,
terikut jugak gara2 pemikiran yang tak berwibawa ni...
apa dorang ingat kita ni vegetarian ke apa?
sedih betul

Ahmad Zaki said...

Betul tu. Kampung aku tepi parit je. Petik je. Tak payah nak tunggu turun harga. Hahahaha...

ZH Blogger

megat eyrulez said...

KAN..
apa la nak jadi..
tak sabar nak tunggu pilihan raya akan datang..
nak tengok dorang pilih siapa?
kalau pemimpin tu juga yang menang,
alamatnya serta merta ME tukar kerakyatan..
hahahaha....
and im sure,
ramai yang akan ikut jejak ME tukar kerakyatan..

nor lyna said...

kangkung.. kangkung...

haida othman said...

coz diaorang ingat kita ni nak jadi veterian kut? haha..betul gak cakap ME tu..tah apa2..tapi masih ada lagi yang tak paham!Umm..

noraina noraini said...

betul,,sy stuju dgn awak.. mmg xlogik dek akal klo harga syur kangkung turun... brg2 keperluan lain di naikkn scra mndadak tanpa mmikirkn keadaan rakyat yg tdk berkemampuan.. sungguh kjam..sakit hati,,geram

megat eyrulez said...

kita tak boleh berbuat apa-apa aina,
sebab yang memilih kerajaan bukan kita seorang, tu kan keputusan majoriti..

YoU FoLLow, I wiLL foLLow bAcK !!